понедељак, 29. мај 2017.

God Syndrome - "Controverse" 2016 (Recenzija)


Bend God Syndrome je death metal sastav koji je osnovan 2011. godine u gradu Samara (Rusija). Bend iza sebe ima snimljen EP "Downfall Omen" i aktuelni album "Controverse". Bend čine: Pavel Bamburov - vokal, Sergey Aksenov - gitara, Vitaly Mitsek - gitara, Dmitry Kuznetsov - bas, Alexander Krut - bubanj.



Oni su mešavina bendova Hypocrisy, Decapitated, Hate, Diecide... Bar ih tako opisuju neki strani mediji, ali i oni samo to sa ponosom ističu. I zaista jeste tako, sudeći po njihovom novom albumu "Controverse" - Drže se simbioze Švedske, Poljsko i Američke škole death metala kao pijan plota. Jednom rečju, melodično i brutalno. Volim kada bend jasno ističe uticaje i naročito cenim kada ume da ih sve lepo i sa merom dozira u svojim pesmama. 

Ovaj album je gust kao magla, težak kao poluga olova i na kraju slušljiv kao svaki drugi dobro usviran, produciran i jednom rečju odlično snimljen album. Treba napomenuti da je album sniman u saradnji sa Pawelom Jaroszewicz (ex Vader, ex Decapitadet)


Po pitanju pesama koje se "ističu" zaista nemam poseban komentar - nemam favorita. Sve pesme su pesme, kao što već rekoh produkcijski masivne i aranžmanski jako bogate i zrele. Album  "Controverse" je hirsuški nož koji ti guli meso sa kostiju, malj koji ubija jednim udarcem. Mogu reći da skoro nisam čuo bend iz Rusije koji ovako istresa iz gaća.

Recenziju napisao: Bagzy HB
HB ocena: 10/10


Нема коментара:

Постави коментар