петак, 17. фебруар 2017.

Serpentine Creation - ''Incest'' 2016 (Recenzija)


Izdavačka kuća: Metal Masala

EP sa 4 pesme, ukupnog trajanja 16 minuta, Bugarskih blackera Serpentine Creation je odličan materijal za upoznavanje sa bendom i njihovih zvukom. Pošto ih i sam tek upoznajem moram priznati da su me na prvu loptu oduševili. Ovde zapravo i nije reč o nekom klasičnom black metal zvuku već o veoma zanimljivoj kombinaciji black metala sa industrial ritmom, uvrnutim zvukom klavijatura, semplova i efekata što ćete čuti već u prvoj, naslovnoj numeri Incest (za koju je snimljan i dobar video spot). 


Zatim kreće druga numera i opet fljus, opet iznenadjenje - atmosferični instrumental laganog tempa koji nas kroz niz melodija lagano i neosetno uvodi u sledeću numeru Funeral,swords & souls.  E, upravo na ovoj kompoziciji dolazi momenat kada više ne sumnjate u uticaj legendarnih Kovenant. Sympho elementi, epic vokali i pomenuti industrial elementi izdvajaju ovu pesmu kao najbolju na ep-ju. Poslednja pesma, The Wolfpack, je zapravo obrada benda Satyricon, te ako ste poklonik novijih Satyricon radova svakako znate šta vas očekuje.

Sve u svemu ovo izdanje je prilično inovativno, vrlo šaroliko i što je najbitnije veoma prijatno za slušanje. Treba pohvaliti i produkciju koja je sasvim korektno odradjena, ni previše ušminkana, ni previše sirova.Ne bi je se postideli ni puno veći bendovi.

Recenziju napisao: Packe 
HB ocena: 8/10 

Нема коментара:

Постави коментар