петак, 17. фебруар 2017.

Athos - Noht Leparot 2016 (Recenzija)


Izdavačka kuća: Symbol of domination

One man black metal bend iz Grčke. Može! Nisam baš upućen u rad ovog benda, ali vidim da iza sebe ima vrlo bogatu diskografiju. Bend postoji od 2004. Godine i ovo je njihov (bolje reći njegov) četvrti full-lenght album. 


Noht Leparot je album koji na danasnjoj black metal sceni ne donosi apsolutno ništa novo, ali ono što sa njega čujemo u najmanju ruku zvuči DOBRO. Old school black metal u duhu najslavnijih dana Norveške BM scene sa posebnom dozom mističnosti karakteristične za bendove koji dolaze iz Grčke. 


Na ovom albumu ćete čuti sve ono što očekujete i što je neophodno jednom, uslovno rečeno, prosečnom black metal albumu. Vrišteće vokale, zujeće gitare, blast beat ritmove... pored toga Athos koristi i clean vokale koji posebno doprinose epičnosti albuma. Bass linije tokom gotovo čitavog albuma voze priču za sebe i drže neku melanholičnu i blago depresivnu atmosferu, čemu dodatno doprinosi i upotreba klavijatura u pojedinim pesmama, kao i melodične, uglavno sporije deonice kojih ima u skoro svakoj od ponudjenih 8 pesama. Produkcija na ovom albumu je za svaku pohvalu, daleko iznad prosečne produkcije jednočlanih bendova.

Recenziju napisao: Packe 
HB Ocena: 7/10

Нема коментара:

Постави коментар