субота, 23. јул 2016.

Witchuary - Remnants Of A Primal Divinity (Recenzija)

Ako ste ljubitelj blago eksperimentalnih bendova/projekata onda vam toplo preporučujem Hrvatski black/death projekat Witchuary i njihov debitantski demo album Remnants Of A Primal Divinity.  Demo koji broji pet brzih pesama koje odlikuje pre svega to što nemaju gitarske deonice. Dakle nema distorzije i visokih tonova,prštanja i klanice za uši. Samo programirani bubanj,blagi drajv na bas gitari i klasičan black metal vokal. Ne tako standardan pristup metal muzici ali samim tim' i prijatna promena za moje uši,pravo osveženje ako mene pitate. 


Pošto je album uštrojen od gitare ostaje mi da se maksimalno fokusiram na bas,bubanj i vokal. Ono što mi prvo zapada u uvo jeste konkretno iskorišćena bas gitara. Nema tu neke prevelike virtuoznosti ali svakako je rifologija na bas gitari progresivana. Naročito u numeri Remnants of  a primal divinity koja je druga pesma na albumu. Kada je u pitanju progresija na bas liniji za njom ni malo ne zaostaje pesma Wichered. - Pesma u kojoj dominira promena ritmova od nabijački brzog do klasičnog mid tempa. Sami vokali su kao što rekoh u klasičnom black metal maniru i veoma lepo pariraju polu-melodičnim bas linijama i maštovito programiranom bubnju koji čini se, ni trena ne miruje, jer ako ne vozi po dobošu i čineli,onda konstantno kombinuje duplu pedalu sa ''hobotnica'' prelazima. Na trenutke me je bubanj ali delimično i ceo demo podsetio na EP izdanje Depleted from Feelings ekvadorskog projekata Master of Genocide.


Na kraju bih ovaj demo okarakterisao kao ''Black 'n' bass'' jer priznaćete, bez gitare tu nema ni ''D'' od death metala. Svakako hrabar potez ako uzmemo u obzir da su lako mogli sebi naći gitaristu,kojih danas ima koliko hoćete. Nekada pomislim da na glavi stanovnika dolaze po dve gitare. No' iz prve ruke znam da je sledeći album u pripremi i da će se na njemu ovog puta naći gitara. Ako bas linije ostanu ovako progresivne i na njih dođe isto toliko progresivna gitarska rifologija? Onda nas očekuje jedno jako kvalitetno underground izdanje. Ako želite da poslušate ovaj demo možete ga skinuti OVDE ili ako ste ljubitelj opipljivog formata,sačekajte da se pojavi u izdanju Grim Reaper records-a

HB ocena 8,5/10
Recenziju pisao: Bagzy HB


Нема коментара:

Постави коментар