понедељак, 20. јун 2016.

Little dead bertha i Demist (Najava Koncerta)Kada i gde? U petak 22.07.2016 od 21h u klubu Doma omladine Beograda

Ko svira? LITTLE DEAD BERTHA
(Sympho black/death metal - Rusija)
                 DEMIST (gothic/progressive melodeath metal)


Cena karte: 250 rsd (karte se mogu kupiti na dan koncerta.)

Medijska podrška: Marena fanzine

Podaci o bendovima: 


Little dead bertha osnovan je 1994.godine u gradu Voronježu (Rusija). Prvi album "In memorium Premortis" objavili su 1997.godine a naredni "Two sides" dve godine kasnije. Oba albuma karakteriše žestok gothic/doom metal sa primesama klasične muzike.
Nakon izlaska drugog albuma došlo je do izmena u postavi benda, što je rezultovalo promenom zvuka na narednom izdanju "Light and Shadows" koga karakteriše dosta mekši zvuk u odnosu na prethodnike. 
Dve godine kasnije bend objavljuje “Way of Blind” za Stygian Crypt Productions. Ovim izdanjem bend je predstavio novi zvuk koga će se držati do današnjih dana, a u pitanju je kombinacija sympho/gothic metala sa primesama death i black metala. Godine 2010.bend izbacuje poslednji studijski album “Angel and dust”. Početkom 2016.godine Little dead bertha učestvuju na tribute izdanju posvećenu legendama gothic metal zvuka Paradise lost, sa obradom pesme “Forever Failure”. Grupa trenutno radi na novom albumu koji bi trebalo da ugleda svetlost dana do kraja godine, a koncertom u Beogradu bend će proći kroz svoju izuzetno uspešnu karijeru koja traje već preko 20 godina.


Demist su mlade nade srpskog metala i jedan od retkih sastava na našoj sceni koji neguje gothic/progressive melodeath metal zvuk. Grupa Demist započela je svoj rad 2008.godine kada su je osnovali klavijaturista Marko Lukić i pevačica Dragica Maletić. Nakon određenih izmena, postavu upotpunjuju Ilija Marković (bas), Stefan Gajić (gitara), and Mladen Jovanov (bubnjevi).
Godine 2015. objavljen je prvenac "Guilt and Pleasures" u digitalnom formatu. Iste godine bend dobija pozive za nastup kako u Srbiji tako i u inostranstvu. Kao glavne uzore navode bendove Nightwish, Evanescence, Kamelot, Tristania, In Flames, Disturbed, Moonspell, Sins of Thy Beloved.
Нема коментара:

Постави коментар