недеља, 31. децембар 2017.

Noć duga 30 godina! - Izveštaj sa koncerta Ritma Nereda u klubu "KB".


Izveštaj sastavio: Stefan Milenković - Bagzy

Fotografije: Antonio Jovanović i Stefan Milenković - Bagzy
Video snimci: Antonio Jovanović i Stefan Milenković - Bagzy

Kraj godine je Požarevačkoj publici podario novi koncert i konačno injekciju adrenalina - dozu na koju se i nije previše čekalo (s obzirom da je ovaj bend prošle godine nastupao u istom klubu.) Ali svakako koncert koji je za posmatrača sa strane izgledao kao da je neko pustio masu sa lanca - masu koja je jedva dočekala povratak ovog benda. A za čoveka u masi definitivno koncert na koji je čekao kao ozebao sunce.


Siguran sam da nisam preterao ovim uvodom pa ću i dalje biti slobodan da konstatujem sledeće... Ovo je rekordna poseta u klubu "KB" u ovoj godini. Bez obzira što je ovim klubom u ovoj godini protutnjalo more stranih i domaćih bendova.


Koncert je počeo sa malim zakašnjenjem a otvorili su ga Požarevačkoj publici veoma dobro poznati kovisko/požarevački sastav CounterIgnition kojima je ovo ako se ne varam? Čak treći nastup u Požarevcu za godinu dana. (Previše su dosadni. Zar ne?) Ali ipak ne treba im uzeti za "zlo" tu malu gnjavažu, jer poziv Ritma Nereda se ne odbija. Te, verujem da je momcima ovaj nastup u Kb-u podario posebno zadovoljostvo i novu stranicu u knjizi uspeha ka kojima ova četvorka poslednje dve godine nezaustavljivo hrli. 




Ne tako dugo pošto je predgrupa završila nastup. Na binu su se samouvereno i očigledno puni želje da ponovo odpraše u Požarevcu pojavili Ritam Nereda. Koncert su započeli starim pesmama sa početka devedesetih "Noć", "Suton" , "Boje se"... Za nekog ko RN prati celih trideset godina njihovog postojanja ovo je bila prava poslastica za uši.






Naravno već nakon par starih pesama odpočeli su i sa izvedbom novijeg repertoara sa sredine karijere ali i sa poslednja dva albuma "Paraleni svet" i "To nisi ti" - Elita i Divan dan. I baš kada sam pomislilo da većinom mlada publika ne ume da degustira zvuk Ritma Nereda, odpočele su i prve šutke - ozbljne šutke. Skakanje sa bine (bez obzira što su istu momci iz obezbeđenja "čuvali"). - Videh tu i jedno ozbiljno prosipanje na patos usled loše procene. 

Fotografisao: Antonio Jovanović Ciklonizacija BLOG

Sredinom koncerta atmosfera se već veoma ozbiljno zagrejala te, su iskusni momci publiku raflisali hitovima kao i kratkim ali jakim motivacionim porukama između pesama. "Braćo i sestre. Budite svoji, radite što vam je volja... ostale ko jebe" - reče Boban i nastavi da poput pravog vođe rifovima i stavom predvodi mašineriju za mlevenje.

Fotografisao: Antonio Jovanović Ciklonizacija BLOG
Naravno...kraj je bio na pomolu jer su se oglasile pesme "NE" i "Put Beznađa". Masa je upijala svaki ton koji je dolazio iz ozvučenja i siguran sam da je svako pronašao svoju pesmu - svoj refren... Neko je verovatno i suzu muški zadržao - knedlu u grlu progutao. Neko je prigrlio ortaka, podigao flašu piva i spremio se da odjebe iz ove godine.



Mogu samo da krajnje klišerajski konstatujem da je Ritam nerada kao vino - što stariji to su sve sve bolji i muzikalno sveži/mladi. I sudeći po rečima Bobana - "Slavimo trideset godina i bili bi smo presrećni da bar još petnaest dodamo na to". Jasno je da u njima još gori baklja i da su još deca - deca asfalta.


Нема коментара:

Постави коментар