среда, 30. август 2017.

Infected Rain - Metal kiša iz Moldavije (Interview)
Intervju pripremila: Severis


Lepo nam je zborio druid Aspiriniks: "Eto, Asterikse, dodje nam leto". Naše selo je definitivno živnulo - cveće, sunce, ptičetine i ostala gamad čije prisustvo je izraženije nego inače. Užas! Da bi ti olakšali malo muke, posetili smo nekoliko svirki i vukli se po Jutetubetu, pa smo pronašli zanimljivu formaciju - Infected Rain iz Moldavije. Iako ih klasifikuju kao nu grupu, članovi "Kiše" se orijentišu kao mešavina mnogih stilova i žanrova metala, kombinujući moćni ženski growl i teške rifove. Grupa je nastala 2008.godine i broji pet članova - gitare (Sergey Babich i Vidich), bas (Vladimir Babici), bubnjevi (Eugen) i vokal (Lena Lenscissorhands). Nakon prve turneje po Ukrajini, Rumuniji, Bugarskoj i Rusiji kao i gostovanja na metal festivalima, grupa je 2010. godine snimila spot za njihovu prvu pesmu '"Judgemental Trap". Za sada su izdali dva albuma, gostovali na koncertu Dimmu Borgira i nastupali na eventu posvećenom Slayeru. Kako su relativno mladi kao grupa te se nisu uobrazili, pristali su da nam odgovore na nekoliko pitanja:
Kako je nastala ideja za bend?

Kao i uvek, pretpostavljam, dok se prijatelji/muzičari zezaju zajedno.

Odakle crpite inspiraciju?Iz svega što nas okružuje: ljudi, situacija prirode, emocija itd…

Da li ste ikad imali "kreatorsku blokadu" i ako je to slučaj, kako ste to prevazišli? 


Ključ je da nikad ne pokušavaš prejako i da se nikad ne forsiraš.

Kako je to biti metal bend u Moldaviji?

Isto kao i u drugim državama. Moldavija samo nema toliko prilika da bi bend mogao da evoluira.

 
Kako ste izabrali članove?

Moldavija je mala država pa se svi muzičari poznaju međusobno, mi smo samo probali sa nekoliko različitih ljudi dok nismo našli onaj skup koji nama odgovara najviše. 


Posedujete izuzetan glas. Da li ste išli na časove ili vam dodje prirodno?

Hvala! Definitivno je bilo prisutno mnogo posla i malo časova solfedja. Uvek pokušavam da nadjem načine da se poboljšam.

Kakvo je muzičko obrazovanje članova?


Svi članovi su samouki.

Da li imate neke posliće sa strane pored posla u muzici?


Samo one male sa pola radnog vremena. Do sad ste u Srbiji bili dva puta, dok većina muzičara "dodje u posetu" samo jednom. Da li postoji neka posebnost u srpskoj publici/koncertnom iskustvu? 

Planiramo da dodjemo opet. Trudimo se da ne pravimo izuzeća.

Kakva je Vaša interakcija sa publikom ili obožavaocima kad ih sretnete tokom koncerta ili van koncerta? 

Popričamo, fotkamo se i grlimo, ali često nemamo mnogo vremena.

Da li ste ikad iskusili neku vrstu povrede tokom Vaše karijere?
 

Samo tokom naše automobilske nesreće na povratku iz Moskve 2014.

Da li bi mogli da mi kažete da li se grupi ikad desio neki smešan doživljaj i šta je to bilo? 


Najsmešniji moment koji smo imali se dogodio ove godine tokom jedne od naših evropskih turneja. Zaboravili smo basistu na benzinskoj stanici i skopčali to sat vremena kasnije. Možete da bacite pogled na filmove o našem životu na turneji na Jutubu.


Kako definišete sastva i vidite sebe u skorijoj budućmosti? 

Ne volimo da definišemo sebe, ostavićemo to drugima. Što se tiče budućnosti, voleli bi da posetimo više od sveta.Sa moje tačke gledišta, grupa "Infected Rain" je ono što je dugo bilo potrebno svetskog metal sceni. Kreativni, energični, entuzijastični i još neukalupljeni, članovi "Kiše" ne prestaju da nas iznenađuju svakim aspektom svoje pojave, bez one veštačke "ljubavi" prema obožavateljima (što su i dokazali tokom dva gostovanja u Srbiji) koja ume da itekako pogodi tako uspešne grupe pa se veoma trude da udovolje prisutnima, odvajajući vreme da im se u potpunosti posvete što su i Up the irons i želimo vam dug život!

Нема коментара:

Постави коментар