уторак, 03. јануар 2017.

Aeonless - ''Aeonless'' 2016 (Recenzija)


Izdavač: Symbol of Domination Prod
Distributer: Satanath records


Aeonless je projekat dvojice ortaka (Jori Hautala i Georgi Georgiev) Ova priča funkcioniše na relaciji Finska - Bugarska. Te, je za svaku pohvalu entuzijazam koji je toliki da su na kraju izdali četvrto izdanje. U pitanju je istoimeni album koji broji deset pesama. 


Album ''Aeonless'' je po rečima članova Aeonles-a mešavina black/doom/heavy metal-a. Ali ja se ne bih previše složio sa njima. jer slušajući ovaj album stekao sam utisak da je ovo polu-sirovi death/thrash sa blagim uplivima black metala i doom-a. 


Muzika na albumu je prilično jednolična, odnosno krivac za to je jednoličan bubanj a samim tim i rifovi koji u većini pesma ''voze'' istim tempom, pa oni koji nisu muzički podkovani stiču utisak da se previše ne razlikuju pa je tako i sama pesma dosada. Na kraju vokal peva kako pratnja kaže pa je i on ne previše kreativan. Naračito ako uzemo u obzir i činjenicu da je sve odpevano na ne tako melodičnom i pevljivom finskom jeziku. Na kraju sve ovo dovodi do onoga što rekoh na početku - Jednolično. 

Naravno, nisu baš sve pesme iste, ima tu promene ritmova i po koja skromna virtuoznost ali ništa vredno pažnje. Rekao bih da je bend dao akcenat na jednostavnost do te mere da je jasno da je sav posao odradila jedna gitara a ostalo se čini da je bilo tu kao pratnja. Možda bih za kraj favorizovao pesme ''Macabre'' i poslednju na albumu ''Marble''.

Recenziju napisao: Bagzy HB
HB ocena: 6/10
Нема коментара:

Постави коментар