субота, 10. септембар 2016.

Slovačka ekspedicija protutnjala jednom nogom kroz Požarevac. (IZVEŠTAJ)

Sinoć je klub KB otvorio novu sezonu koncerata, a čast da otvore sezonu imala su dva benda iz Slovačke - Abstract Mysterious EclipseSvirka je počela sa malim zakašnjenjem, verovatno jer su se bendovi nadali da će pored trenutno prisutnih 22 čoveka doći bar još toliko. Ali ipak se to nije obistinilo te' su se oko 22:30h na binu prvi popeli Abstract - instrumentalni prog metal kvartet koji je prvim rifovima u KB-u i zvanično započeo promociju aktuelnog albuma Lightheory. 


Svirku su otvorili šestominutnom pesmom sa aktuelnog albuma Fluorescent Tube III. Samouvereni, puni snage i željni da se malobrojnoj požarevačkoj publici prikažu u najboljem svetlu. Za one koji nisu bili upoznati sa radom benda, sve je izgledalo kao da će svakog trenutka glava benda Peter Lengsfeld zapevati i staviti pečat na već prikazanu dominaciju. Ipak ne...Cenim da je svako posle prve pesme jasno shvatio da je u pitanju instrumentalni bend. No' bend tu ''prazninu'' popunjava morem melodija u koje utonete i na trenutke zaboravite da vam na neki način ipak nedostaje vokal, ma koliko se bend jasno držao stava da su isključivo instrumentalni bend. 


Pohvalio bih dobru komunikaciju sa publikom i traženje od iste da učestvuje u izvedbi pesama, klasičnim ''paljevinskim'' ''Oi, Oi ,Oi'' ili ''Hej, Hej, Hej'' takođe su uspeli da par puta iznude tapšanje od strane publike - tapšanje koje bi se vrlo brzo pretvorilo u tišini iz koje bi ste mogli da čujete šta je osoba tri metara iza vas rekla osobi do sebe. Bend se potrudio da napravi atmosferu i svirao je kao za minimum 100 ljudi. Ali, realnost je bila drugačija... Ipak posle svake pesme Abstract bi bio nagrađen iskrenim aplauzima. Bend je nastup završio vidno zadovoljan povratnom reakcijom publike i to je možda na kraju i najsvetlija tačka cele večeri. 



Drugi bend i poslednji bio je Mysterious Eclipse - Death metal sastav koji za vokalom ima devojku koja pobija činjenicu da su žene nežna bića ljubkog i milog glasa. Ova cura zaista solidno rove i daje domaći zadatak svojim koleginicama i kolegama. Ali ništa više od toga, ona se prosto ne nalazi na bini, ona prosto nije frontmen i ne ume da animira publiku. Bukvalno se krije iza basiste i pazi da joj ne spadne šešir sa glave. Pa iza tebe gruva mašinerija koja kida meso sa kostiju i tera na eksploziju adrenalina a ti se ponašaš bezobrazno dosadno! 


Izvinite, ali morao sam da osujem paljbu odmah na početku jer me izluđuje činjenica da bend koji je svirao pre njih, bend koji NEMA vokal, napravi solidnu atmosferu. A onda dođe na binu bend koji svira dosta eksplozivniju muziku i koji ima vokal/frontmena... i natera 22 duše da drže ruke u džepovima. Možda ih je ubila činjenica da je na svirku došla šaka jada od ljudi, možda su umorni od puta? Ali to nije opravdanje. Kada bih ja imao prilike da sa svojim bendom sviram van granice, verujem da bi smo razbucali binu ma koliko bilo ljudi ili koliko bili umorni. Toliko je vladalo ''mrtvilo'' da je instrumentalna pratnja pala u drugi plan - barem ja tako mislim i doživljavam. Mada momci zaista dobro sviraju i daju sve od sebe da nadoknade nedostatke svog frontmena. Konačan utisak je ''evo ti dvojka ali drugi put mora bolje!''


Izveštaj sastavio: Bagzy HB






Нема коментара:

Постави коментар