четвртак, 28. јул 2016.

Apylon - The third chapter EP 2016 (Recenzija)


Apylon-ov aktuelni Ep The third chapter je klasično black metal izdanje u kome preovlađuju ambijentalni delovi i u kome se ističe istinska sirovost black metala. Ep otvara numera Battle melody, krajnje angažovana pesma u kojoj se smenjuju već pomenuti ambijentali delovi i brutalnost. Most između prve i treće numera je instrumental ''Tamo daleko'' koji me je projatno iznenadio. Definitivno ovog muzičara grli nostalgija za rodnom grudom. Nisam napomenuo da je u pitanju srpski muzičar koji živi i stvara muziku na teritoriji austrije



Fears od wariors je treća numera koju otvara lagani razloženi uvod da bi se nakon toga pesma pretvorila u razbuktali plamen u kome dominira okrutna melodičnost i izuzetno blekerski vokal - kao da mu je grlo do pola krvi puno. Još jedan most izmđu numera je jedna dobro poznata melodiju u nas srba. Ovog puta je u pitanju instrumental ''Marš na Drinu'' Još jedan dokaz koliko je ovaj muzičar rodoljub i dokaz da se ne drži okvira kao pijan plota. Osvežavajuće je čuti ovakve melodiju u black metal maniru. 


Apylon je numera srednjeg tempa,pesma koju krasi jednolična ali jako slušljiva tema - klasičan polu-ambijental. Poslednja numera je Storm the gates. Još jedna definicija brutalnosti,brzine i ambijentala. Po meni možda i najjača pesma na Ep-u.

Ovo izdanje preporučujem svim ljubitejima skandinavskog black metala sa početka 90'ih. Naročito onima koji vole kombinaciju ambijentala i brzine. 

HB ocena: 7,5/10
Recenziju pisao: Bagzy HB

Нема коментара:

Постави коментар