среда, 03. мај 2017.

Predstavljamo vam Hard Core sastav HCZ iz Zaječara.


Bend H.C.Z (Hard Core Zaječar) nastao je u jesen 2011.godine. Članovi benda se nisu menjali od samog osnivanja, pri čemu je stvoren i utemeljen originalni-prepoznatljivi zvuk benda. Zvuk se može okarakterisati kao mešavina hc/punk/thrash metal. Po rečima samog benda, prepoznatljiv pečat bend ostavlja obradama narodnih pesama. Tom fuzijom je nastao autentični zaječarski hardcore. 

H.C.Z je do danas imao dosta nastupa u samom Zaječaru, mada i dosta više van rodnog mesta (Niš,Knjaževac,Soko Banja,Velika Plana,Negotin,Smederevo...).

Bend čine: Aleksandar Bogdanov (Hijena) - bubanj, Stefan Stojanović (Fanste) - bas gitara, Ivan Živković (Iki )- vokal, Željko Dimitrov (Zex) - prateci vokal/gitara, Marko Pantić (Panta)-sekundarni član.


H.C.Z iza sebe ima tri izdanjaIskren prema sebi (2014), Zaječarsko pivo (2015) i aktuelni singl Bog (2017) koji su izdali za Miner Recordings.

Bend je nedavno nastupao u takmičarskom delu, ovogodišnje Majske gitarijade održane u Ljubičevu. Ali u najavi su i još dve svirke u Pirotu i Nišu, o kojima se više možete informisati na stranici benda.


Нема коментара:

Постави коментар