среда, 11. јануар 2017.

Predstavljamo vam black metal bend VERGEL.


Vergel je black metal bend koji je idejno nastao 2001. godine. Oformili su ga: EVL - gitara (Bombarder, ex-Last Funeral, ex-Vehementer, ex-Litter Infection), COLDKAOS - vokal i bas (Light Denied, ex-Last Funeral, ex-Litter Infection, ex-Antares). Prvobitno ime benda je bilo Instinctum. Ali 2004. godine bend menja ime u Vergel.



Obzirom da bend nije želeo programiran (Kucan) bubanj na svojim izdanjima, prvi demo snimak se pojavljuje tek 2006. godine, kada je u bend došao bubnjar Marko Gospavić (Analizator, Light Denied, ex-Defilement, ex-Last Funeral, ex-Sacramental Blood),na demo snimku su se našle dve pesme: ''Born from ashes'' i ''Banished souls echo''



Ubrzo nakon toga bend ostaje bez pomenutog bubnjara te, je idejno nastavljen rad do 2009. godine, nakon čega je napravljena pauza do 2014. godine, kada je u bend dosao bubnjar Berserker iz benda Antares. 

Godine 2015-te  pojavljuje se izdanje ''Demo II'' sa pesmama: Crimson Dreameth i Relict. Nakon čega su usledili i prvi koncerti benda. Ali nakon toga, Vergel pravi pauzu od godinu dana, zbog privremenog odlaska bubnjara u Nemacku.






Nakon toga bend nastavlja sa radom u nepromenjenoj postavi. 
Vergel je opet aktivan te, će početkom ove godine objaviti dve pesme ''Born from ashes'' i ''Blood offer'' koje su snimljene u toku 2015. godine. U narednom periodu bend ce ući u studio kako bi snimio i tri pesme za prvo EP konceptualno izdanje. Pesme će biti povezane radnjom koja će se prožimati kroz celo izdanje. Nakon toga je u planu i snimanje prvog ful legth album.




Нема коментара:

Постави коментар