уторак, 31. јануар 2017.

Mastodon najavio novi album.

Momci iz benda Mastodon, posle dosta govorkanja i neproverenih informacija, konačno u javnost iznose detalje vezane za dugo najavljivani i ništa manje iščekivani novi, sedmi po redu, album. Priča počinje još početkom prošle godine, kada je pevač i basista Troy Sanders najavio da bi bend ''ove godine mogao da uđe u studio kako bi snimio novi album''. Momci su to i uradili i polovinom prošle godine je potvrđeno da je bend u studiju u rodnoj Atlanti, gde snimaju nove pesme, kako ne bi bili daleko od kuće. Zadnjih meseci sada već lanjske 2016 godine, pojavljuju se i ''prve'' slike iz studija (na instagramu gitariste Bill Kelliher-a), koje su na opštu radost fanova obelodanile i ponovnu saradnju sa iskusnim producentom Brendan O'Brien-om, čovekom koji je potipisan kao producent većine kultinh ostvarenja iz devedesetih (''Blood Sugar Sex Magic'' Red Hot Chili Peppers-a, ''Superunknown'' Soundgarden-a, skoro svi albumi Pearl Jam-a od ''Vs'' pa na dalje, Danzig, ''Dogman'' King's X-a, ''Evil Empire'' RATM-a i tako dalje...), a za one koji ne znaju, čovek je producirao album ''Crack The Skye'', koji je Mastodon stavio takoreći na prekretnicu u karijeri i lansirao ih u „mainstream“ i rame uz rame sa istnskim legendama scene. Fanove je veoma obradovalo kada su članovi najavili da bi album mogao biti dupli, jer solo gitarista BrentHinds ima već snimljen materijal za jedan CD, a ostatak benda materijal za drugi, ali je kasnije bubnjar Brann Dailor tu informaciju demantovao uz obrazloženje da se dupli album ne uklapa u koncept koji su momci zamislili. 


Pre par dana na sajtu benda pojavljuje se teaser za novi album, u trajanju od 30ak sekundi, moćan rif i slika u pozadini. Istog prepodneva društvene mreže počinju da lude, fanovi besomučno postuju navedeni link sajta benda, počinju i da se postavljaju pitanja na koja je odgovor stigao do kraja dana kada se na besplatnom download-u pojavila čitava pesma. Stvar koja najavljuje album zove se ''Sultan's Curse'', slika koja je prati je cover novog albuma koji će se zvati ''Emperor of Sand'', ima jedanaest pesama, a izlazak je planiran za 31. Mart 2017. 


Logo benda na novom albumu sliči na logo zastupljen na albumu ''Crack the Skye'', slika me pomalo podseca na cover-e Slayer-a, a nova pesma stilski dosta sliči radovima sa ''The Hunter'', što je sve u svemu dobitna kombinacija. Posle tragedija koje su im obeležile proteklu godinu, članovi benda su rešili da naprave konceptualni album koji za centralnu temu ima borbu sa kancerom, a na osnovu iskustava koja su proživeli sa svojm najbližima. Kako je to basista i pevač Troy rekao ''ako smo već imali takva zla i negativna iskustva, zašto ih ne bi pretvorili u nešto lepo i oslobodili iz sebe kroz muziku, kada pišemo, pišemo iz ličnog iskustva, o onome što nam se dešava...'', a fanovi željno iščekuju! Нема коментара:

Постави коментар