петак, 2. децембар 2016.

PODGORIČKI POLAR SHIFT OBJAVIO LIVE DEMO


Bend Polar Shift  objavio je krajem novembra svoj prvi, live demo pod nazivom "Axis Of Rotation". Bend koji je aktivan u full sastavu od aprila ove godine čine: Radoje Albijanić (vokal), Luka Boškovic (gitara), Damjan Vujošević (bas gitara) i Miloš Pupović (bubnjnj).

Demo je sniman ''čisto da bi smo mogli makar neki vid snimka da plasiramo u javnost kako bi ljudi znali da postojimo i nesto radimo, dok studijski album ne bude gotov.''.  Kako navode članovi benda i dodaju: ''Sniman je uživo u prostoru gde održavaju probe, a materijal je snimljen jednim mikrofonom, tj. snimačem sa integrisanim mikrofonima, nakon čega je odrađen minoran mastering''. Bend počinje sa snimanjem studijskog albuma krajem godine, a planira i spotove za dve pesme sa albuma, kao i promotivne svirke, o čemu će svojevremeno biti više reči.

''Trudimo se da ne definišemo žanr, ali smo kao opis stavili Amateur Metal da bi smo sto više pobjegli od progressive-a i djent-a koji su u međuvremenu postali toliko popularni i svakidašnji da je to počelo da nervira. Žanrovski je to definitivno metal sa korijenima u rock'n'rolu i blues-u i onda provučen kroz (uglavnom zajedničku) svirku na probi iz koje izlazi to što bude krajnji rezultat'' , navodi gitarista Luka Bošković i dodaje: ''Tekstovi su o unutrasnjoj borbi čovjeka sa samim sobom kao svojom najvećom preprekom, manifestovano kroz različite spoljne situacije, tako da crpim inspiraciju iz svakodnevnice, bilo svoje ili tuđe.''

Njihov live-demo "Axis Of Rotation" možete preslušati u link-u ispod.



Нема коментара:

Постави коментар