субота, 26. новембар 2016.

In flames ''Battles'' 2016 (Recenzija)


Odmah na početku se treba ograditi od svega što se u prošlosti vezivalo za In Flames. Ako ste očekivali povratak u melodic death metal (pa niste valjda to očekivali jbt!?!? ) ili bar malo agresije? Dobićete samo ovo drugo. Malo agresije izmešane sa morem melodičnih refrena koji su ispraćeni kreativnim bitovima i elektronikom koja je na ovom albumu dosta prisutna.

''Battles'' je album koji broji četrnaest melodičnih pesama - obrušene prepoznatljivim In Flames receptom koji se za razliku od predhodnog albuma ovde ipak više oseća. I to me lično raduje. Naročito jer je i Anders konačno malo pustio glas, (pitam se da li će uživo moći pola od ovoga da odpeva?) i dosta komercijalnije je pristupio pevanju te' pojedine pesme učinio dosta zanimljivijim - dinamičnijim. Eh da, kada smo kod pesama, izdvojio bih: Us against the world, Underneath my skin, Save me, Trouhg my eyes, Drained, The end.  

Što se tandema Niklas-Bjorn tiče... Rekao bih da je Nikolas tu samo da bi skakao po bini i mlatio kosom - jer je on još i jedini kosijaner...He he. Bjorn definitivno sve drži u svojim rukama kada je muzika u pitanju i to se oseća po tome što su rifovi pitomi ali i na trenutke generični. I naravno, kada su solo deonice u pitanju, mnogo davi sa wah wah pedalom i gužvanjem po melodijama. Ritam sekcija je perfektno odradila svoj posao i na kraju, čini se, ona zajedno sa Andersovim komercijalnim pevanjem iznela ovaj album na svojim leđima. 

Konačan utisak je da je ovo posle Sanse of purpose jedan dobar...ali samo dobar album i veliki napredak u odnosu na predhodni album kome ni ime ne želim da spomenem.

Recenziju napisao; Bagzy HB
HB ocena: 7,5/10 


Нема коментара:

Постави коментар