понедељак, 27. јун 2016.

Straight Up: Inspiracija leži u porivima,padovima,željama i borbama u našim životima.


Intervju pripremio: Bagzy HB
Sagovornik: Milan Radosavljević

Pre par meseci sam preko društvenih mreža saznao da se u Petrovcu na Mlavi opet svira čvršći zvuk. Tačnije videh da je meni poznata ekipa opet na okupu i da konkretno prže! Ali pod drugim imenom i sa par izmena u postavi. Stupio sam u kontakt sa Milanom - frontmenom benda Straight up i postavio sam mu par pitanja. Pa da počnemo...odmah.

Objasni mi kako je došlo do toga? Ko sve čini sadašnju postavu benda i da li je ovo samo nastavak priče benda Zero Kills,ali ovog puta pod novim imenom?

Žix i ja smo imali u planu da napravimo hardcore bend čisto iz zezanja i želje za sviranjem,  Bobanu se odmah svidela ta ideja i nakon par probi su upali Luka i Mandov. S'obzirom da uglavnom svako teži ka drugom, opet sličnom žanru, pesme su dobile drugačiji oblik od očekivanog ali opet u suštini svega toga. Ne mogu baš reći da je nastavak ZeroKillsa ali je na neki način, Straight Up napravljen na temelju tog benda..

Skoro se pojavio na internetu prvi deo vašeg predstojećeg albuma. Radi se o pet aranžmanski zrelih pesama sa jako dobrom produkcijom. Gde i koliko dugo ste snimali pesme,kako je proteklo snimanje?

Pesme su snimljene u Mr. Sound studiju u Petrovcu na Mlavi, gde nam je Velja, vlasnik studija takođe radio i produkciju.  Prvo smo snimili Malevolent u jednom danu kao probu da vidimo kako će sve to zvučati kao studijski snimak, a nakon nepunih dva meseca ostale četiri pesme u dva dana snimanja I trenutno radimo na ostatku, takođe od pet pesama koje bi uskoro trebale da budu gotove.




Reci mi zašto ste odlučili da za sada predstavite jednu polovinu albuma i kako vam se čine povratne reakcije?

Zbog raznih obaveza i poslova svih članova benda, malo je teško naći slobodnog vremena  za sviranje i snimanje, tako da smo odlučili da objavimo snimljeni materijal, što iz nestrpljivosti, što zbog dalje inspiracije. Do sada mogu sa ponosom da kažem da smo imali dosta pozitivnih reakcija.

Na ovoj polovini albuma se po meni izdvajaju pesme kao što su: MalevolentFalse truth. A naročito pesma Ikarov Pad, koja se pored odlične muzike izdvaja i po tome što je na srpskom jeziku. Zanima me kada možemo očekivati drugi deo albuma,da li na drugoj  polovini  albuma planirate da nastavite u istom maniru kada je celokupan muzički  aranžman u pitanju? I da li možemo očekivati još neku pesmu na maternjem jeziku?

Drugi deo albuma je u završnoj fazi, tako da bi uskoro trebali da upadnemo u studio, nastavljamo sve u istom fazonu kao I do sada, ima tu možda par težih pesama... Naravno, biće ih još na srpskom jeziku.   

Biću slobodan da dam ovu konstataciju… Sada kada preslušavam nove pesme jasno uviđam originalnost ka kojoj težite kao i jasne uticaje nekih stranih bendova. Ali takođe osećam i jak uticaj petrovačkog benda BackBone.  Reci mi gde pronalazite inspiraciju za pisanje muzike i tekstova.  I da li grešim kada vas upoređujem sa bendom BackBone?

Pa pazi, Žix je bubnjar Backbone-a tako da je on taj backbone našeg benda. Inspiracija leži u situacijama, porivima, padovima, željama i borbama u našim životima i životima ljudi oko nas, kao i iz raznovrsnih umetničkih dela (knjiga, filmova..) koje prosto zrače idejam i inspiracijom. 

Skoro ste svirali u Beogradu na ‘’Dev9tom festivalu’’ Zanima me kako ste se proveli,kakva je bila reakcija publike? I gde vas još publika uskoro može čuti?

Pre svega, ako ne i najbitnije, dobro zezanje, vrhunski provod, jako interesantan festival. Zadovoljni smo, a mislim da mogu reći isto i za publiku, jer je bio dobar džamperaj. Trenutno ništa sa sigurnošću ne mogu najaviti ali biće uskoro još nastupa.
                                                                                           



Нема коментара:

Постави коментар