уторак, 14. јун 2016.

Feeding The Dead: Svaka muzika ima svoje slušaoce i nijedan pravac umetnosti ne treba biti zapostavljen.


Intervju pripremio: Bagzy HB
Sagovornik: Nemanja Avramović

Oni su mlad metal bend iz Požarevca,oni riljaju istinski i do koske. Oni su Feeding the dead a ovo je njihov prvi intervju.

Ćao Nemanja,hajde da odmah pređemo na stvar. Relativno skoro sam saznao za vaš bend i bukvalno pre par dana se malo bolje upoznao sa radom benda. Reci mi kada ste krenuli sa radom,ko su članovi,koji bendovi su uticali na muziku koju stvarate i kako vi karakterišete vaš zvuk?

Pozdrav! FeedingThe Dead je sa radom počeo sredinom 2015. godine, a čine ga sledeći članovi: Vladimir Čenaković – gitara,Dino Bakić – bas gitara,Nemanja Avramović – vokal,Vladimir Grozdanović – bubnjevi,Nemanja Spasović – gitara. Bendovi koji su uticali na našu muziku su Pantera, Impetigo, Testament, Slayer, Death i pojedini grind bendovi. Srž našeg zvuka čini oštri thrash na koji se nadograđuje grubost death-a i elementi groove-a i grind-a. Pošto težimo ka eksperimentisanju i mešanju zvukova više žanrova i podžanrova, radije prepuštamo slušaocima da preciznije definišu zvuk koji im najviše dopire do ušiju.

Nakono objavljanja pesme ''Human meat factory'' Pre par dana na vašem youtube kanalu je osvanulo i par novih pesama. Da li možemo u skoroj budućnosti očekivati i neko ''ozbiljnije'' izdanje u vidu nekog EP-a,albuma i slično... generalno me zanima koji su vam planovi za budućnost?

Što bi se reklo, vreme je ograničavajući faktor. Svi smo privatno zauzeti i nemamo mnogo vremena za intenzivniji rad tako da trenutno težimo ka tome da se dobro uvežbamo i potkujemo za nastup. Nadamo se da će se prvi album snimiti tokom leta kada svi budemo imali više vremena. Materijal za prvi album je inače tu, samo ga treba nasnimiti. Ideja nam je da se proširimo na kolko tolko šire krugove slušalaca i svojim zvukom zadovoljimo što vise ljubitelja tvrdog zvuka.

Dobro,dosta je bilo davljenja sa suvoparnim informacijama. Hajde da se osvrnemo na svakodnevnicu sa kojom se suočava svaki bend sa ovih prostora koji preferira tvrđi zvuk. Reci mi kakvo je vaše mišljenje o relativno slaboj zastupljenosti metal muzike u medijima,klubovima,na festivalima...?

Verujemo da to predstavlja jedan od većih problema što se tiče probijanja svežih bendova. Isto tako podcenjuje zvuk dobre muzike koju mnogi danas traže, a nemaju prilike da je sa uživanjem saslušaju osim ako se ne udube u ekran i kopaju po netu ceo dan.Svaka muzika ima svoje slušaoce i nijedan pravac umetnosti ne treba biti zapostavljen.

Heh' zli jezici će sada reći da kao mlad bend koji nema ni kilometar bine niste kompetentni da dajete mišljenje o sledećim stvarima... Ali reci mi šta mislite o odzivu publike kada su klubske svirke u pitanju i šta bi ste poručili slepčugama koji ne žele da plate kartu? Siguran sam da niste previše zadovoljnoljni i da imate lične stavove po tom pitanju.

I sami smo bili u prilikama da nemamo za kartu, a želimo da čujemo bend koji svira, ali u takvim situacijama popričamo sa likom koji prodaje karte i gledamo da nađemo najbolje rešenje. Kad god se ima kinte treba se uložiti na tako nešto jer se na taj način podržava bend. Novac naravno nije mera zadobar zvuk, ali sto tako sebičnost i bezobrazluk upadaju uz ignorisanje prodavca karata vređa i sam bend.

I sada dva kliše pitanja za kraj. Da li vas u skorije vreme možemo slušati negde uživo? Da li imate šta da poručite za kraj razgovora?

FTD: Poslali smo prijavu za gitarijadu u Ljubičevu i čekamo odgovor. Nadamo se da će nas prihvatiti i dati nam priliku za prvi live nastup. Bilo kako bilo, u svakom slučaju nas možete očekivati i u Požarevačkom klubu KB u skorijem vremenskom periodu.Ko ima vremena i volje neka baci uho na naš zvuk, verujemo da ima onih kojima će se urezati u njihove metalne žlezde i proteći kroz krvotok.


Нема коментара:

Постави коментар